Daca ai fost freelancer o perioada, mai mult ca sigur stii deja cum functioneaza platformele din aceasta industrie si cum sa faci rost de clienti prin intermediul mesajelor pe email. Pe de alta parte, un site de portofoliu pe un server de gazduire web ieftina ar putea deschide usa la mai multe oportunitati. Pentru a construi unul, urmeaza sfaturile de mai jos!
Afiseaza munca importanta la inceput
Exista deja numeroase site-uri de portofolii, iar potentialii angajatori au la dispozitie alternative. Asadar, acestia nu dispun de suficienta rabdare ca sa ramana la tine si vor pleca daca nu reusesti sa le captezi interesul. Imagineaza-ti ca ai doar cateva secunde pentru a face o impresie placuta.
Cum ai de gand sa organizezi pagina? Poate ai putea introduce un titlu captivant si care sa transmita clar cu ce te ocupi si cine are nevoie de ceea ce oferi. Pe langa asta, afiseaza mai intai brandurile de top cu care ai colaborat. In caz contrar, acestea ar putea ramane neobservate.
Opteaza pentru un design profesional
Multe teme pentru portofolii pot avea aspectul placut pe serverul de gazduire web ieftina, insa sunt utilizate deja de competitie. De aceea, cel mai bine ar fi sa investesti intr-un design premium. O alta alternativa ar fi sa folosesti un sablon dintr-un site builder si sa-l personalizezi. De indata ce reusesti sa castigi niste bani constant, ia in considerare angajarea unui designer.
Acesta te va ajuta sa realizezi un logo si sa modifici structura meniului. Creeaza categorii pentru a diviza proiectele mari in segmente si fa schimbari in sectiuni pana cand oricarei persoane ii este usor sa navigheze. Foloseste, bineinteles, imagini de rezolutie inalta. Pagina de contact poate include o adresa de email si un numar de telefon, precum si profilul tau de Facebook.
Scrie o sectiune despre tine
O biografie cu experienta acumulata pe care sa o plasezi pe serverul de gazduire web ieftina este un element ce nu trebuie sa-l ignori. Laudele cele mai bune nu vor fi ale tale, ci ale clientilor anteriori. Contacteaza-i si cere-le un feedback, precum si permisiunea de a le afisa numele complet si poza. Aceasta este o modalitate excelenta de a castiga increderea vizitatorilor.
In cazul in care ai urmat o facultate in domeniu sau detii diplome acreditate, le poti adauga si pe acestea. Stabileste clar care este misiunea ta, precum si tipurile de proiecte pe care le preferi. In nisele unde conteaza rezultatele mai mult decat munca prestata, se vor insera studii de caz.
Cum poti promova un site de portofoliu?
In primul rand, creeaza articole care sa raspunda la intrebarile clientilor. Desi ai putea crede ca un blog nu este necesar, acesta poate creste numarul de vizualizari si te va ajuta sa-ti dovedesti cunostintele pe subiect. In plus, poti fi clasificat rapid de unele persoane drept un expert in domeniu.
O alta modalitate de promovare este prin Linkedin, deoarece aici exista multe firme care cauta potentiali angajati. Trimite-le un mesaj care sa contina un link spre pagina ta si vor intelege mai usor de ce ar trebui sa te aleaga. Un site de portofoliu profesional iti permite sa te pui intr-o lumina pozitiva si sa castigi mai multi bani. Alege un plan de gazduire web ieftina de la un furnizor serios pentru a dispune de site builder si certificat SSL gratuit pentru acesta!