Fie ca este vorba de racitoare profesionale, taietoare, echipamente frigorifice, cuptoare si doveditoare profesionale, tejghele frigorifice, vitrine incalzite si refrigerate, masini pentru paste proaspete, taietoare, blaturi si mese calde, hote de bucatarie, de masini de etansare si vid, de tocatoare si masini de tocat legume, de producatori de gheata sau chiar de pivnite de vin, nu exista nicio indoiala ca echipamentele de bucatarie pentru catering sunt esentiale pentru a putea functiona la maxim.
De fapt, trebuie spus ca cel mai bun mod de a pregati mancaruri de succes consta in pasiunea bucatarului, in calitatea materiei prime (ingrediente) si in instrumentele de bucatarie care, daca sunt de inalta calitate, permit crearea feluri de mancare de cel mai inalt nivel. Cumpara echipamente frigorifice pentru restaurante de aici.
Ce fel de frigider este mai potrivit pentru restaurant?
De la frigidere mari cu punte multiple si ghisee de afisare a produselor de patiserie pana la frigidere in pozitie verticala si sub tavan, echipamentele de refrigerare specializate sunt esentiale pentru gestionarea unui restaurant. Frigiderele comerciale sunt proiectate pentru a mentine temperaturi cuprinse intre 34 ° F si 40 ° F.
Capacitatea de a rezerva alimente la temperatura specificata, o componenta de ventilatie a compresorului si finisajele din otel inoxidabil sunt tipice echipamentelor frigorifice de restaurant. Alegerea refrigerarii potrivite pentru restaurant va face bucataria sa functioneze fara probleme, precum si sa ofere clientilor siguranta alimentara optima.
Spatiul disponibil este cu siguranta una dintre primele componente care trebuie luate in considerare. O bucatarie mica nu este intotdeauna ideala pentru achizitionarea unor echipamente de catering. Pretul este o componenta fundamentala care trebuie luata in considerare: nu este doar cat costa masinile profesionale, ci cat costa pe an.
Motiv pentru care se acorda o atentie maxima si consumului de energie. Daca costurile de consum sunt deosebit de mici, costul total al utilajelor de bucatarie va fi, de fapt, amortizat mai usor.
Cum se alege frigiderul potrivit?
Inainte de a va angaja in achizitionarea oricarui echipament frigorific de restaurant, este mai intai necesar sa stabiliti exact ce tipuri de racitoare si puturi sunt necesare. Marimea restaurantului si tipul de mancare pe care il serviti vor fi cei mai importanti factori decisivi in alegerea refrigerarii comerciale potrivite.
Daca spatiul de bucatarie este mic, este putin probabil sa aveti loc – sau nevoia – pentru un frigider mare, astfel incat un frigider mare vertical ar trebui sa fie suficient. Daca serviti o varietate de produse de patiserie sau bauturi racite, ar trebui sa luati in considerare alegerea unui stand de afisaj special de patiserie sau a unui frigider cu afisaj vertical.
Frecventa livrarilor de produse proaspete va determina, de asemenea, tipul de echipament frigorific de care aveti nevoie pentru restaurant. De exemplu, daca primiti livrari zilnice de produse proaspete sau refrigerate, veti avea nevoie de mai putin spatiu frigorific decat daca primiti o livrare o data sau de doua ori pe saptamana.
Care sunt diferitele tipuri de frigidere?
Avand la dispozitie multe tipuri de frigidere pentru restaurante, este important sa alegeti tipul potrivit de frigider pentru a se potrivi cel mai bine bucatariei.
Frigidere si congelatoare verticale. Cu o capacitate de stocare mai mica decat un frigider, un frigider vertical este potrivit pentru majoritatea bucatariilor restaurantelor. Disponibil intr-o gama larga de dimensiuni, in functie de necesitatile de refrigerare, un frigider vertical necesita mai putin spatiu de podea decat un frigider cu picior sau cufar, cu capacitatea de a stoca toate produsele proaspete si perisabile.
Ideal pentru a fi utilizat intr-un hotel, restaurant, scoala sau cantina de spital sau oriunde care necesita unitatea sa functioneze la temperaturile ridicate ale unei bucatarii ocupate, oferind o capacitate mare de stocare, racitoarele verticale sunt proiectate sa functioneze la 43 ° C, facandu-le potrivite pentru racirea carnii.
Sub frigiderele de la ghiseu, cunoscute si sub numele de sertare frigorifice, aceste dulapuri frigorifice de mare capacitate sunt ideale pentru bucatarii in care spatiul este limitat. In functie de marimea bucatariei si de nevoile de refrigerare, alegeti un dulap de racire pe blat cu doua, trei sau patru usi pentru depozitarea fructelor de mare, a pasarilor de curte sau a carnii
Ajungeti la intrari – usor de accesat si cu o capacitate mare de stocare, un frigider la indemana este echipamentul de refrigerare ideal pentru multe bucatarii de restaurante. Potrivit pentru toate produsele perisabile si refrigerate, un curs in frigider ar trebui sa fie plasat departe de caldura cuptoarelor restaurantului
Mese de preparare frigorifice – disponibile atat pentru prepararea pizza, cat si pentru prepararea salatelor / sandvisurilor, acest tip de echipament frigorific comercial trebuie plasat in zona de preparare a alimentelor din bucataria restaurantului. Acestea includ, in general, sertare suplimentare in beneficiul raftului pentru depozitare frigorifica suplimentara
Frigidere cu afisaj – concepute special pentru a mentine produsele refrigerate la temperatura camerei in timp ce sunt afisate in restaurant, un afisaj ideal pentru produse de patiserie si deserturi, precum si pentru bauturi. Contorul din sticla protejeaza produsele proaspete mentinand in acelasi timp un afisaj atragator pentru clienti.