Modista – un blog despre stil!
  • Timp Liber
  • Casa Mea
  • Stilul Meu
  • In Familie
  • Sanatate
  • Cariere
  • Moda
  • Frumusete
  • Contact
Modista – un blog despre stil!
Modista – un blog despre stil!
  • Timp Liber
  • Casa Mea
  • Stilul Meu
  • In Familie
  • Sanatate
  • Cariere
  • Moda
  • Frumusete
  • Contact
  • Agricultura

Uscător de cereale: ce este, cum funcționează și ce avantaje are

  • Badea Eva
  • august 21, 2023
  • 4 minute read
Total
0
Shares
0
0
0

Pentru a preveni declanșarea fermentației și a fenomenelor degenerative care pot rezulta din umiditatea prezentă în mod natural în cerealele din silozuri, este necesară tratarea culturii pentru a elimina excesul de umiditate, cu uscătoare cereale. 

Datorită uscării, durata corectă de valabilitate a boabelor este asigurată și boabele pot fi pregătite pentru prelucrare ulterioară. La momentul recoltării, umiditatea din interiorul boabelor poate varia de obicei între 17% și maximum 40%, în timp ce pentru vânzare, limita de siguranță este de obicei între 13 și 14%. Acest nivel garantează o durată mai mare de valabilitate, prin prevenirea mecanismelor de degenerare a boabelor.

Atingerea celei mai scăzute valori de umiditate tolerate, permite protejarea bobului de atacul microorganismelor dăunătoare în timpul perioadei de depozitare și reducerea la minimum a pierderilor, atât din punct de vedere al calității produsului, cât și din punct de vedere al cantității utilizabile sau comercializabile. Astăzi, poți cumpăra un uscător cereale preț accesibil, direct de la producător și poți compara cu ușurință un siloz cereale 50 tone preț avantajos direct pe site.

Cum funcționează uscătoarele de cereale?

Munca unui uscător de cereale, cel mai important echipament de la lift, constă în uscarea culturilor de cereale la conținutul standard de umiditate (deseori pentru cereale este de 14%). Uscarea de înaltă calitate, corectă din punct de vedere tehnologic și în timp util a culturilor de cereale, va fi cheia depozitării pe termen lung și a conformității cu cerințele pieței.

Un uscător de cereale este un echipament de lift care este selectat în funcție de familia de culturi care vor fi prelucrate pe echipament, precum și în ce scopuri vor fi utilizate cerealele. Procesul de funcționare al uscătorului de cereale, în funcție de model, este organizat în moduri fundamental diferite:

  • Contact: Produsul pierde umezeala pe suprafața unui cuptor de tip vatră, care este încălzit uniform pe întreaga zonă;
  • Gaz: Aerul încălzit este amestecat cu o cantitate dintr-un alt gaz;
  • Aer: Aerul cald este trecut într-o direcție dată.

Pentru a preveni declanșarea fermentației și a fenomenelor degenerative care pot rezulta din umiditatea prezentă în mod natural în cerealele din silozuri, este necesară tratarea culturii pentru a elimina excesul de umiditate, cu uscătoare cereale.  Datorită uscării, durata corectă de valabilitate a boabelor este asigurată și boabele pot fi pregătite pentru prelucrare ulterioară. La momentul recoltării, umiditatea din interiorul boabelor poate varia de obicei între 17% și maximum 40%, în timp ce pentru vânzare, limita de siguranță este de obicei între 13 și 14%. Acest nivel garantează o durată mai mare de valabilitate, prin prevenirea mecanismelor de degenerare a boabelor. Atingerea celei mai scăzute valori de umiditate tolerate, permite protejarea bobului de atacul microorganismelor dăunătoare în timpul perioadei de depozitare și reducerea la minimum a pierderilor, atât din punct de vedere al calității produsului, cât și din punct de vedere al cantității utilizabile sau comercializabile. Astăzi, poți cumpăra un uscător cereale preț accesibil, direct de la producător și poți compara cu ușurință un siloz cereale 50 tone preț avantajos direct pe site. Cum funcționează uscătoarele de cereale? Munca unui uscător de cereale, cel mai important echipament de la lift, constă în uscarea culturilor de cereale la conținutul standard de umiditate (deseori pentru cereale este de 14%). Uscarea de înaltă calitate, corectă din punct de vedere tehnologic și în timp util a culturilor de cereale, va fi cheia depozitării pe termen lung și a conformității cu cerințele pieței. Un uscător de cereale este un echipament de lift care este selectat în funcție de familia de culturi care vor fi prelucrate pe echipament, precum și în ce scopuri vor fi utilizate cerealele. Procesul de funcționare al uscătorului de cereale, în funcție de model, este organizat în moduri fundamental diferite: Contact: Produsul pierde umezeala pe suprafața unui cuptor de tip vatră, care este încălzit uniform pe întreaga zonă; Gaz: Aerul încălzit este amestecat cu o cantitate dintr-un alt gaz; Aer: Aerul cald este trecut într-o direcție dată. Un uscător de cereale este un dispozitiv al cărui principiu de funcționare este de a arde combustibil și de a transfera energie termică unui produs din cereale, pentru a reduce conținutul de umiditate al acestuia. Astfel de unități sunt dezvoltate ca staționare (fixe) și mobile (este posibil să le deplasezi în diferite zone ale fabricii). Toate tipurile de uscătoare cereale sunt echipate cu un cuptor de încălzire și o cameră pentru uscarea materiilor prime. Cuptoarele de încălzire pot funcționa pe lemne, cărbune, turbă, gaz, motorină. În funcție de tipul și designul uscătoarelor de cereale, camerele acestora diferă ca formă și volum (în funcție de performanță). În timpul procesului de uscare în cameră, amestecul de cereale poate fi staționar (uscătoare discontinue) sau se poate mișca lent lent (modele continue). Transferul de căldură convectiv este principala modalitate de transfer a energiei termice de la cuptor la masa de cereale, la aproape toate echipamentele moderne de uscare. Convecția este transferul de căldură prin mișcarea fluxurilor de aer încălzit, un amestec de aer cu gaze de ardere sau lichid. Aerul primește căldură prin atingerea suprafeței fierbinți a focarului sau a țevilor metalice cu gaze fierbinți în interior. Proiectarea uscătoarelor de cereale este recunoscută ca fiind mai productivă și mai economică, dacă funcționează pe un amestec de gaze arse cu aer. Eficiența cuptorului devine mai mare și consumul de combustibil scade. Astfel de incendii directe trebuie controlate cu atenție în timpul funcționării: este important să se prevină intrarea scânteilor de la foc în camera de uscare. În toate modelele de uscătoare cereale, fără excepție, condiția este ca produsul în timpul procesului de uscare să se încălzească uniform, să nu se ardă și să nu se supraîncălzească în unele locuri. Standardele stabilesc temperatura maximă pentru încălzirea boabelor de semințe ─ 43-45°С, alimente și cereale furajere ─ 53-55°С. Astăzi, într-un uscător de cereale de orice design, este necesară aceeași cantitate de energie termică pentru a reduce conținutul de umiditate al unui anumit tip de cereale cu 1%. În acest caz, uscătoarele de cereale, indiferent de model, au o singură sarcină: să transfere căldura culturii de cereale cu pierderi minime. Dacă această condiție este îndeplinită, costul combustibilului și al funcționării unității va fi, de asemenea, minim. Uscătoare cereale – Avantaje Firmele sau producătorii agricoli care decid să achiziționeze un uscător de cereale, aduc beneficii uriașe activităților lor comerciale. Trei dintre cele mai semnificative avantaje pe care le poți obține din utilizarea unui uscător de cereale sunt: Reducerea timpului; Reducerea pierderilor și a risipei; Creșterea valorii și a profitului. În primul rând, oricare dintre modelele de uscătoare cereale pot reduce semnificativ timpul de uscare a culturilor de cereale. În multe părți ale lumii, încă este folosit modul tradițional de uscare a cerealelor la soare, dar dezavantajul este că durează mult timp (săptămâni, dacă nu luni întregi) și nu permite controlul complet al procesului, care poate fi ușor negativ, cerealele fiind afectate de condițiile meteorologice sau de alți factori externi.  Pe de altă parte, cu un uscător turn sau un uscător cu ciclu intermitent, procesul de uscare este finalizat în siguranță în câteva ore, după care recoltele pot fi depozitate chiar și pentru o perioadă lungă de timp. Din același motiv, utilizarea unui uscător de cereale îți permite să reduci risipa de produse și, ca urmare, pierderile economice. Aceste soluții elimină riscul încolțirii sau alterării culturilor și permit depozitarea produsului pentru utilizare ulterioară. Astfel, nu există riscul de a irosi recolta și de a suferi pierderi economice uriașe. Uscarea cerealelor este cea mai bună modalitate de a asigura valoarea culturilor în sine. Evident, aceste soluții maximizează profiturile. Prin eliminarea risipei și reducerea timpului, ai ocazia de a-ți vinde produsul în cele mai favorabile condiții de pe piață și de a obține maximum de beneficii din vânzare. Un uscător de cereale este un sistem care îți permite să usuci rapid și bine multe tipuri de cereale și leguminoase. Oricare dintre tipurile de uscătoare cereale sunt ideale pentru fermele la scară mare, centrele de uscare și centrele de depozitare.

Un uscător de cereale este un dispozitiv al cărui principiu de funcționare este de a arde combustibil și de a transfera energie termică unui produs din cereale, pentru a reduce conținutul de umiditate al acestuia. Astfel de unități sunt dezvoltate ca staționare (fixe) și mobile (este posibil să le deplasezi în diferite zone ale fabricii).

Toate tipurile de uscătoare cereale sunt echipate cu un cuptor de încălzire și o cameră pentru uscarea materiilor prime. Cuptoarele de încălzire pot funcționa pe lemne, cărbune, turbă, gaz, motorină. În funcție de tipul și designul uscătoarelor de cereale, camerele acestora diferă ca formă și volum (în funcție de performanță).

În timpul procesului de uscare în cameră, amestecul de cereale poate fi staționar (uscătoare discontinue) sau se poate mișca lent lent (modele continue). Transferul de căldură convectiv este principala modalitate de transfer a energiei termice de la cuptor la masa de cereale, la aproape toate echipamentele moderne de uscare.

Convecția este transferul de căldură prin mișcarea fluxurilor de aer încălzit, un amestec de aer cu gaze de ardere sau lichid. Aerul primește căldură prin atingerea suprafeței fierbinți a focarului sau a țevilor metalice cu gaze fierbinți în interior.

Proiectarea uscătoarelor de cereale este recunoscută ca fiind mai productivă și mai economică, dacă funcționează pe un amestec de gaze arse cu aer. Eficiența cuptorului devine mai mare și consumul de combustibil scade. Astfel de incendii directe trebuie controlate cu atenție în timpul funcționării: este important să se prevină intrarea scânteilor de la foc în camera de uscare.

În toate modelele de uscătoare cereale, fără excepție, condiția este ca produsul în timpul procesului de uscare să se încălzească uniform, să nu se ardă și să nu se supraîncălzească în unele locuri. Standardele stabilesc temperatura maximă pentru încălzirea boabelor de semințe ─ 43-45°С, alimente și cereale furajere ─ 53-55°С.

Astăzi, într-un uscător de cereale de orice design, este necesară aceeași cantitate de energie termică pentru a reduce conținutul de umiditate al unui anumit tip de cereale cu 1%. În acest caz, uscătoarele de cereale, indiferent de model, au o singură sarcină: să transfere căldura culturii de cereale cu pierderi minime. Dacă această condiție este îndeplinită, costul combustibilului și al funcționării unității va fi, de asemenea, minim.

Uscătoare cereale – Avantaje

Firmele sau producătorii agricoli care decid să achiziționeze un uscător de cereale, aduc beneficii uriașe activităților lor comerciale. Trei dintre cele mai semnificative avantaje pe care le poți obține din utilizarea unui uscător de cereale sunt:

  • Reducerea timpului;
  • Reducerea pierderilor și a risipei;
  • Creșterea valorii și a profitului.

În primul rând, oricare dintre modelele de uscătoare cereale pot reduce semnificativ timpul de uscare a culturilor de cereale. În multe părți ale lumii, încă este folosit modul tradițional de uscare a cerealelor la soare, dar dezavantajul este că durează mult timp (săptămâni, dacă nu luni întregi) și nu permite controlul complet al procesului, care poate fi ușor negativ, cerealele fiind afectate de condițiile meteorologice sau de alți factori externi. 

Pe de altă parte, cu un uscător turn sau un uscător cu ciclu intermitent, procesul de uscare este finalizat în siguranță în câteva ore, după care recoltele pot fi depozitate chiar și pentru o perioadă lungă de timp.

Din același motiv, utilizarea unui uscător de cereale îți permite să reduci risipa de produse și, ca urmare, pierderile economice. Aceste soluții elimină riscul încolțirii sau alterării culturilor și permit depozitarea produsului pentru utilizare ulterioară. Astfel, nu există riscul de a irosi recolta și de a suferi pierderi economice uriașe. Uscarea cerealelor este cea mai bună modalitate de a asigura valoarea culturilor în sine.

Evident, aceste soluții maximizează profiturile. Prin eliminarea risipei și reducerea timpului, ai ocazia de a-ți vinde produsul în cele mai favorabile condiții de pe piață și de a obține maximum de beneficii din vânzare.

Un uscător de cereale este un sistem care îți permite să usuci rapid și bine multe tipuri de cereale și leguminoase. Oricare dintre tipurile de uscătoare cereale sunt ideale pentru fermele la scară mare, centrele de uscare și centrele de depozitare.

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Postari similare
  • Uscator Cereale
Badea Eva

Previous Article
Faleza Dunării
  • Timp Liber
  • Vacante

Cum pot obține informații turistice și recomandări despre ce să vizitez în Galați?

  • Livia Filimon
  • august 14, 2023
Citeste
Next Article
Pentru un proiect reusit alege materialele de constructie potrivite
  • Constructii

Pentru un proiect reusit alege materialele de constructie potrivite

  • Livia Filimon
  • august 23, 2023
Citeste
Citeste si...
De ce este nevoie să stropești răsadurile de plante
Citeste
  • Agricultura
  • Casa si Gradina

De ce este nevoie să stropești răsadurile de plante

  • Livia Filimon
  • ianuarie 26, 2024
Culturi cu efect de sera: SERA PENTRU LEGUME
Citeste
  • Agricultura
  • Casa si Gradina

Culturi cu efect de sera: SERA PENTRU LEGUME

  • Livia Filimon
  • mai 29, 2023
Cum se cultiva porumbul?
Citeste
  • Agricultura

Cum se cultiva porumbul?

  • Livia Filimon
  • februarie 1, 2023
Caracteristici importante pentru folia de solar
Citeste
  • Agricultura

Caracteristici importante pentru folia de solar

  • Livia Filimon
  • septembrie 2, 2022
Cum poti alege cea mai buna moara de cereale?
Citeste
  • Agricultura

Cum poti alege cea mai buna moara de cereale?

  • Livia Filimon
  • august 23, 2022
Ce sunt plugurile si cum functioneaza?
Citeste
  • Agricultura

Ce sunt plugurile si cum functioneaza?

  • Livia Filimon
  • mai 31, 2022
Tipuri de banda picurare si modul in care se foloseste
Citeste
  • Agricultura
  • Casa Mea
  • Casa si Gradina

Tipuri de banda picurare si modul in care se foloseste

  • Livia Filimon
  • ianuarie 3, 2022

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Modista – un blog despre stil!
  • Afaceri
  • Hobby
  • Internet
  • Tehnologie

Input your search keywords and press Enter.

Cookie-urile ne ajută să livrăm serviciile noastre. Prin utilizarea serviciilor noastre, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor noastre.Accept