Mobilierul din sufragerie este una dintre cele mai importante piese de mobilier din casa noastra. Este locul in care ne relaxam si ne primim oaspetii, asa ca este important sa o facem cum trebuie. Iata cateva lucruri pe care trebuie sa le luati in considerare atunci cand alegeti mobilierul pentru camera de zi:
Dimensiunea si dispunerea: In primul rand, decideti dimensiunea sufrageriei dvs. si dispunerea mobilierului. Este important sa alegeti piese care sa se potriveasca spatiului si sa functioneze bine impreuna. Odata ce aveti o idee despre dimensiune si dispunere, incepeti sa va uitati la optiunile de mobilier.
Design si stil: Exista o multime de optiuni diferite de design disponibile pentru mobilierul de living, de la traditional la contemporan. Daca aveti in minte un anumit stil, incepeti sa cautati optiuni care se potrivesc cu acel stil.
Material si culoare: In continuare, decideti din ce fel de material doriti sa fie facuta mobila dvs. si ce culoare doriti sa aiba. Exista o multime de optiuni disponibile, asa ca gasiti ceva care va place si care se va potrivi cu celelalte piese de mobilier din camera.
Pret si calitate: In cele din urma, luati in considerare pretul si calitatea. Asigurati-va ca gasiti piese care sunt atat accesibile, cat si de inalta calitate. Nu vreti sa va alegeti cu mobilier care nu este potrivit pentru nevoile dvs. sau care nu va dura mult timp.
Adaugati personalitate livingului
Atunci cand va decideti asupra mobilierului perfect pentru camera de zi, este important sa luati in considerare nevoile si dorintele dumneavoastra.
In primul rand, decideti cum vreti sa va simtiti in sufragerie. Vreti sa fie confortabil si primitor, sau formal si de lux?
Apoi, gandeste-te la ce fel de personalitate vrei sa aiba sufrageria ta. Vreti sa fie luminos si aerisit, sau intunecat si spatios?
In cele din urma, ganditi-va la ce fel de spatiu aveti. Daca aveti o camera de zi mica, optati pentru piese de mobilier mai mici. Daca aveti o camera de zi mare, optati pentru piese de mobilier mai mari.
Odata ce v-ati hotarat asupra caracteristicilor camerei, stilului si dimensiunii, este timpul sa incepeti cumparaturile. Exista o multime de tipuri diferite de mobilier disponibile pe piata si poate fi greu sa te decizi pe care sa il cumperi.
Una dintre cele mai bune modalitati de a va restrange alegerile este sa va uitati la diferite tipuri de mobilier. De exemplu, va puteti uita la scaune, canapele, mese si lampi. Fiecare tip de mobilier are propriul set de caracteristici si beneficii, asa ca este important sa le luati in considerare pe toate inainte de a face o achizitie.
Un alt mod de a alege mobilierul este sa va uitati la diferite marci. Exista o multime de marci de mobila living moderna sub brandul Topmob-design si este important sa alegeti una care se potriveste cu personalitatea si stilul dvs.
In cele din urma, este important sa va amintiti ca mobila este o investitie si este important sa alegeti piesa de mobilier potrivita pentru nevoile dumneavoastra. Ar trebui sa luati intotdeauna in considerare pretul, calitatea si durabilitatea mobilierului inainte de a face o achizitie.
Cum a aparut arhitectura moderna si cum a fost adoptat mobilierul specific?
La sfarsitul secolului al XIX-lea, cativa arhitecti au inceput sa conteste stilurile traditionale Beaux Arts si neoclasice care dominau arhitectura in Europa si Statele Unite. Scoala de Arta din Glasgow (1896–99), proiectata de Charles Rennie Mackintosh , avea o fatada dominata de ferestre mari verticale. Stilul Art Nouveau a fost lansat in anii 1890 de Victor Horta in Belgia si Hector Guimard in Franta; a introdus noi stiluri de decorare, bazate pe forme vegetale si florale. La Barcelona, Antonio Gaudi a conceput arhitectura ca o forma de sculptura; fatada aCasa Battlo din Barcelona (1904–1907) nu avea linii drepte; era incrustat cu mozaicuri colorate de piatra si placi ceramice.
Arhitectii au inceput, de asemenea, sa experimenteze cu noi materiale si tehnici, care le-au oferit o mai mare libertate de a crea noi forme. In 1903–1904, la Paris, Auguste Perret si Henri Sauvage au inceput sa foloseasca betonul armat , folosit anterior doar pentru structuri industriale, pentru a construi blocuri de locuinte.
Betonul armat, care putea fi modelat in orice forma si care putea crea spatii enorme fara a fi nevoie de stalpi de sustinere, a inlocuit piatra si caramida ca material principal pentru arhitectii modernisti. Primele blocuri de apartamente din beton ale lui Perret si Sauvage au fost acoperite cu placi ceramice, dar in 1905 Perret a construit primul garaj de parcare din beton pe rue de Ponthieu 51 din Paris; aici betonul a fost lasat gol, iar spatiul dintre beton a fost umplut cu ferestre de sticla.
Henri Sauvage a adaugat o alta inovatie in constructie intr-un bloc de apartamente de pe Rue Vavin din Paris (1912–1914); cladirea din beton armat era in trepte, cu fiecare etaj retras fata de etajul de dedesubt, creand o serie de terase. Intre 1910 si 1913, Auguste Perret a construitThéatre des Champs-Élysées , o capodopera a constructiei din beton armat, cu basoreliefuri sculpturale Art Deco pe fatada de Antoine Bourdelle. Din cauza constructiei din beton, nicio coloana nu a blocat vederea spectatorului asupra scenei.