Mierea de Manuka este un tip de miere dezvoltat in Noua Zeelanda care pare a fi mai sanatoasa si stimuleaza sistemul imunitar. Ii testam proprietatile.
Mierea este unul dintre alimentele sanatoase prin excelenta. Nu numai ca este prezentat ca un indulcitor natural, dar are, de asemenea, beneficii notorii asupra ingrijirii si infrumusetarii pielii, restaurarii celulelor si regenerarii tesuturilor, pe langa ameliorarea disconfortului cauzat de bolile virale si bacteriene.
Prin urmare, devine astfel un element fundamental al oricarei bucatarii din intreaga lume si poate fi folosit pentru a pregati diverse feluri de mancare fiind un ingredient principal, un dressing sau un topping.
Exista mai multe soiuri de miere in intreaga lume, in mare parte in functie de originea albinelor artizanale folosite pentru extragerea mierii si a conditiilor lor climatice, precum si de tratamentul pe care il primesc. De exemplu, exista miere pura si cele amestecate cu alte ingrediente, cum ar fi fructele.
Chiar acum exista o tendinta actuala despre o anumita miere care revolutioneaza lumea medicinei naturale datorita punctelor sale forte: mierea de manuka. Ai mai auzit de ea? Daca nu, ramaneti in acest articol unde vom revizui totul despre mierea de manuka, proprietatile si beneficiile sale ca aliment. Iti recomandam sa incerci Miere de Manuka MGO 850.
Ce este mierea de manuka?
Mierea de Manuka este un tip de miere care a fost dezvoltata in Noua Zeelanda si care deriva din polenizarea florilor unui mic copac comun in zona, numit manuka, de unde si numele sau. Are o consistenta mai densa si o culoare mai inchisa decat cea a mierii traditionale, astfel incat gustul sau este oarecum amar in loc de atat de dulce.
Dar ceea ce a cauzat cea mai mare senzatie cu acest produs este ca, pe langa faptul ca ofera beneficii similare mierii traditionale, ofera o crestere a energiei si o putere antibacteriana si antioxidanta ridicata.
Aceste beneficii marcate si evidente au ajutat la restabilirea vietii functionale a mierii ca produs de baza al medicinei naturale, deoarece a fost intotdeauna utilizata pentru a trata leziunile cutanate sau pentru a lupta impotriva bolilor, adica ca antibiotic natural.
Proprietatile mierii de manuka
Deci, cu cele mentionate mai sus, inseamna ca mierea de manuka vine sa inlocuiasca antibioticele? Deloc, ofera doar o modalitate sanatoasa si naturala de a ne intari sistemul imunitar, prevenind astfel bolile viitoare si ajutandu-ne sa ne mentinem mereu activi.
Potenta sa este clasificata in trei clasificari in functie de cantitatea de metilglioxal, leptisperina si DHA, elemente care ofera substantele sale active numite factor unic de manuka (UMF), potrivit unui studiu realizat in 2008 de Universitatea Tehnica din Dresda, astfel incat cu cat este mai mare compusul, cu atat are mai mult continut antibacterian, rezultand: UMF +10, UMF +15 si UMF + 20.
Printre cele mai notorii proprietati ale mierii de manuka putem evidentia:
- Antibiotice cu concentratie ridicata.
- Proprietati antibacteriene.
- Antiseptic
- Regenerare celulara mai mare (acopera mai mult spatiu, adancime si viteza)
- Oxigenarea celulara.
- Regenerare si vindecare.