Sistemele de incalzire care utilizeaza energia lemnului au evoluat si se adapteaza nevoilor vietii moderne si cerintelor actuale de confort. Pentru ca toata caldura sa ramana in casa ai nevoie de cele mai bune sisteme de izolatie.
Alegerea izolatiei potrivite
In momentul in care trebuie sa iti alegi izolatia potrivita alege magazine de incredere, asa cum este proactiv.ro de unde vei cumpara doar materiale de cea mai buna calitate de fiecare data cand ai nevoie. In felul acesta, te asiguri ca toata caldura este conservata in interior si ca nu mai exista riscul ca toata caldura sa se piarda prin pereti. Este foarte important de mentionat si faptul ca atunci cand ai o izolatie de buna calitate, vei reusi cu siguranta sa obtii facturi mai mici si implicit sa amortizezi costurile pe timpul iernii. Un sistem de izolatie bine ales te va ajuta cu siguranta sa amortizezi costul de instalare. Trebuie doar sa cumperi materiale de buna calitate si sa lucrezi cu specialisti in acest sens.
Avantajul sobelor cu lemne?
Simplu, usor de instalat si de utilizat. Confort si bunastare pentru iubitorii „semineului”: sobele cu lemne ofera aceleasi senzatii, mirosuri si sunete.
- Mediu de incalzire ecologic
- Pretul competitiv al combustibilului
- Performanta ridicata
- Autonomie, nu necesita manipulare
- Capacitati mari de stocare a combustibilului uscat
- Pret mic al materialului utilizat la incalzire
- Aspect ergonomic
- Dimensiuni variate
Contrar credintei populare, puteti instala o soba cu lemne intr-un apartament. Cu conditia expresa ca reglementarile privind coproprietatea nu prevad dispozitii contrare specifice. De asemenea, asigurati-va ca si canalul de fum este legal, apeland la un cos de evacuare.
Gradul de eficacitate al diferitelor tipuri de sobe – Eficienta de 40 pana la 80% pentru sobele conventionale de busteni, 60-70% pentru sobe turbo si post-combustie, 70-85% pentru sobele de masa medii, mai mult de 80% pentru sobele cu peleti.
3 aspecte de retinut
- Comparati performanta lor inainte de a va decide
- Asigurati-va calitatea buna a lemnului si a peletilor sau aschiilor si usurinta aprovizionarii
- Folositi un aparat performant, care este bine dimensionat in functie de necesitatile de incalzire ale locuintei si instalat conform regulilor din domeniu
Centralele pe lemn – performanta si autonomie
Functioneaza ca si centralele conventionale, adica incalzesc apa care circula in emitatoare: radiatoare sau incalzire prin pardoseala, precum si apa calda menajera. Folosesc busteni, aschii sau granule (peleti).
Estetic si economic
Dintre toate dimensiunile si stilurile, estetice si performante, acestea sunt marea tendinta a momentului si se pot adapta la diferite nevoi de incalzire. Sunt incalzitoare de putere mica sau medie. Acestea isi difuzeaza caldura rapid si direct prin convectie (circulatia aerului) si prin radiatie (caldura emisa de semineu). De asemenea, pot incalzi apa pentru calorifere, pentru sobe, etc.