Daca va ganditi sa va creati propria casa, va trebui sa stiti care sunt materialele pentru a construi o casa…
Beton armat
Betonul armat este folosit foarte mult in constructii, serveste la crearea bazelor si la inceperea construirii a tot ceea ce dorim sa facem.
Lemn
Lemnul, pe langa faptul ca este un material nobil, care lasa un finisaj excelent, serveste si la utilizarea in constructia peretilor.
Izolare
Cu siguranta nu ne intereseaza sa fiE rece in casa noastra si nici nu vom dori sa auzim zgomote stradale care ne-ar putea deranja … de aceea vom avea nevoie de materiale precum pluta, baloti de paie, polistiren, fibra de sticla, spuma si materiale similare.
Metal- teava patrata30x30x3
Evident, casa noastra va avea nevoie de o structura care sa sustina toate materialele, pentru aceasta vom folosi metal. Alege calitate superioara pentru o buna rezistenta a casei. In momentul in care trebuie sa cumperi de exemplu teava patrata 30x30x3.
Piatra
Pietrele pot fi folosite fie pentru pavajul curtii sau si pentru fatada casei..
Acestea sunt cateva dintre principalele materiale pe care le putem folosi in constructia unei case, dar trebuie spus ca exista si alte posibilitati atunci cand vine vorba de construirea noii noastre case.
Utilizarile de teava patratain constructii
Tubul patrat( teava patrata) este un material foarte util.. doriti sa stiti de ce? Acesta este utilizat in general in scopuri structurale si de intretinere. Constructia de cladiri, balustrade si stalpi etc.
Caracteristicile tubului patrat si aplicatiile principale
Tubul patrat ocupa un rol proeminent in conductele structurale,ceea ce il face o necesitate in constructie. De asemenea, este prezent in industria nu doar a constructiilor ci si a transporturilor si este utilizat pentru semnalizare, strazi si chiar mobilier casnic. In general, tubul patrat din otel si tubul patrat din aluminiu sunt cele mai utilizate.
In general, dimensiunile tubului metalic sunt obtinute prin masurarea peretilor exteriori si a grosimii acestora. Tubul patrat ofera o rezistenta si o fiabilitate mai mare decat tubul rotund si are o greutate mai mare pe inch decat aceasta. In plus, este mai usor sa fie sudate intre ele.
Diferentele dintre tubul patrat din otel si tubul patrat din aluminiu
Otelul, fiind de pana la trei ori mai greu decat aluminiul, este foarte potrivit pentru structurile grele, care necesita un material care rezista coroziunii si temperaturilor dure. Din acest motiv, este esential in constructii mici, precum si in structurile mari. Poduri, drumuri, centrale de gaze etc… Tubul patrat din otel, usor de taiat si sudat si cu o buna prelucrare, ofera greutate, duritate, rezistenta in medii corozive si cu conditii meteorologice foarte solicitante. In plus, prelucrabilitatea sa ridicata permite prelucrarea simpla prin indepartarea cipurilor.
La randul sau, aluminiul este un metal mai usor decat otelul, ceea ce face ca tubul patrat din aluminiu sa fie cea mai buna optiune in industria transporturilor, aerospatiala si, de asemenea, in elemente cunoscute precum usi, balustrade etc.
Chiar si asa, este utilizat in scopuri structurale in constructii atunci cand este necesar sa se asigure o rezistenta medie cu greutate redusa. Dar trebuie avut in vedere faptul ca comportamentul otelului in conditii solicitante este superior, in timp ce aluminiul poate suferi daune la temperaturi extreme. In plus, tubul patrat de aluminiu este mai economic si sudarea sa este mai usoara, desi mai mica decat cea a otelului.
Cum iti poti alege corect materialele pentru casa?
Un design bun este realizabil numai cu materiale de calitate si, prin urmare, materialele sunt solutia unei cladiri care functioneaza bine. Calitatea constructiei depinde in principal de materialele utilizate. Materialele de constructie pe care le alegeti vor defini durabilitatea generala, rezistenta si caracterul cladirii. Astfel, ar trebui sa fii precaut si deosebit in timp ce decizi asupra materialelor de constructie.
Cel mai benefic mijloc de a decide materialele care se potrivesc cerintelor dvs. este analizarea stabilitatii, intretinerii, esteticii si costului fiecarui material. Exista o gama larga de materiale de constructie disponibile si poate fi dificil sa decidem cele mai bune posibilitati pentru diferitele noastre nevoi, deoarece selectarea nevoilor de material de constructie luand in considerare diferiti factori.
Cand cautati diverse materiale de constructie, va veti da seama ca rata variaza foarte mult. De regula, nu este intotdeauna de dorit sa cautati cele mai accesibile produse. Trebuie sa tii cont de durata de viata sau de utilitatea produselor. Atunci cand cineva cumpara materiale necorespunzatoare, este posibil sa trebuiasca sa le restaurati des si acest lucru ajunge sa fie costisitor.
Preferarea materialelor de constructie care va vor servi mult timp va fi rentabila. Costul materialului este un factor crucial in alegerea materialelor pentru constructie, deoarece in cele din urma va va proteja cladirea.
Un alt aspect semnificativ al selectarii materialelor este climatul. Determinanti precum gradul mediu de caldura sau frig din timpul anului, ploaie sau ninsoare, cantitatea de lumina a zilei, ventilatia necesara sunt cateva puncte de luat in considerare. Materialul de constructie ar trebui sa raspunda la clima si context.
Cand clima influenteaza materialele, caracteristicile materialelor evolueaza si contribuie la reactia la clima.