Ingrijirea pielii fetei este extrem de importanta, deoarece daca se face in mod constant si cu produsele potrivite, putem preveni boli precum acneea sau cancerul, imbatranirea timpurie sau o putem primi fara complicatii atunci cand vine vorba in mod natural. De aceea, iti aducem patru sfaturi pentru a crea obiceiul de a avea grija de pielea fetei tale si de a o mentine in stare perfecta, indiferent de varsta sau stilul tau de viata. Nu uita de o masca pentru buze.
Cunoaste tipul de piele
Exista mai multe tipuri de piele, si fiecare necesita ingrijire diferite si produse pentru a trata sau optimiza aceasta. Din acest motiv, este important sa stiti daca a ta este uscata, uleioasa, amestecata sau normala. Daca nu stiti, o vizita la dermatolog va va ajuta sa stiti care este tipul de piele pe care il aveti.
Curatare
Incepe prin a va face un obicei din a va spala fata de doua ori pe zi. Foloseste produse in functie de tipul tau de ten pentru a nu le usca sau spala-l bine. Amintiti-va ca curatarea indeparteaza celulele moarte, pielea uscata, praful, grasimea, urmele de machiaj si creme, precum si transpiratia, deci ar trebui sa o faceti constient, dar fara supradimensionarea pentru a evita ranirea. Pielea curata va absorbi eficient cremele hidratante si protectoarele pe care le aplici ulterior.
Tonifica si hidrateaza
Dupa curatare, este recomandabil sa folositi un tonic, care va va ajuta sa reglati pH-ul pielii, precum si sa il reimprospatati. Apoi, ar trebui sa aplicati o crema hidratanta, mai ales daca pielea este uscata, acordand mai multa atentie conturului ochilor, in care puteti aplica chiar si una speciala, care impiedica aparitia liniilor de expresie.
Protejati-va fata
Protectia solara nu este folosita numai la plaja! Nu uitati ca razele soarelui lovesc oriunde in lume, deci este extrem de important sa folositi in mod corespunzator o protectie solara de mai multe ori pe zi. Acesta este ultimul produs pe care ar trebui sa il aplici in rutina ta, altfel nu va avea cele mai bune efecte.
Stim ca nu este intotdeauna usor sa adaptam noi obiceiuri la rutina noastra. Cu toate acestea, cu putina disciplina, puteti obtine rezultate excelente si, mai presus de toate, puteti preveni afectiunile grave ale fetei. Nu uitati sa consultati medicul dermatolog inainte de a incepe orice rutina sau tratament.
Desi buzele sunt considerate una dintre principalele atractii fizice, rareori acordam atentie pielii delicate care le acopera. Astfel, fara sa observam, schimbarile bruste ale vremii, resturile alimentare, machiajul si alte obiceiuri pot provoca modificari destul de inestetice. Descoperiti cum sa aveti grija de pielea buzelor intr-un mod natural.
Buzele crapate nu numai ca ne fac sa aratam mai putin atractivi, dar pot provoca dureri. Prin urmare, este bine sa cunoastem acele ingrediente pe care le avem de obicei acasa si care pot ajuta la ameliorarea lor. Apoi, vrem sa impartasim remedii acasa pentru a va proteja pielea buzelor.
Ingrijirea buzelor
Inainte de a prezenta lista noastra de remedii naturale pentru a imbunatati aspectul pielii buzelor, este demn de remarcat faptul ca, in ciuda faptului ca sunt pregatite cu componente naturale, ele pot provoca alergii. Confruntati-va cu prezenta eruptiilor cutanate sau a disconfortului, suspendati aplicarea si consultati medicul.
- Ulei de cocos cu menta
Cercetarile publicate in International Journal of Medical Science and Clinical Invention au concluzionat ca uleiul de cocos are proprietati antibacteriene. Acestea ar putea ajuta la combaterea infectiilor buzelor cauzate de bacterii.
Combinat cu menta, aceasta ar servi pentru a preveni ruperea, ca un studiu intitulat Review on Natural Lip Balsam constata ca uleiul de menta ar revitaliza pielea buzelor.
Ingrediente
- 1 lingura ulei solid de nuca de cocos (15 g)
- 5 picaturi de ulei esential de menta
Cum sa-l pregatesti?
- Mai intai, puneti lingura de ulei de nuca de cocos intr-o cratita.
- Apoi incalziti-l la bain- marie si amestecati-l cu uleiul de menta.
- Cand totul este bine integrat, scoateti-l si lasati-l sa se odihneasca.
- In cele din urma, luati o cantitate mica de produs cu varful degetelor si frecati-l pe buze cu un masaj bland.
- Se recomanda utilizarea acestuia in fiecare zi.
- Lapte cu petale de trandafir
Un articol din Food Science and Nutrition evidentiaza proprietatile antiinflamatorii ale petalelor de trandafir. De fapt, cercetatorii au ajuns la concluzia ca aceasta proprietate adaugata la antioxidantii sai ar ajuta la imbunatatirea aspectului pielii.
Astfel, am putea deduce ca o masca de petale de trandafir ar ajuta la combaterea crapaturilor si inflamatiei in pielea buzelor. In acest caz, este combinat cu lapte pentru a imbunatati onctuozitatea. Cu toate acestea, nu avem dovezi stiintifice pentru a dovedi eficacitatea laptelui in aplicarea sa topica.
Ingrediente
- 3 petale de trandafir
- 2 linguri lapte (20 ml)
Cum sa-l pregatesti?
- Mai intai, zdrobiti petalele de trandafir si apoi amestecati-le cu laptele pana cand obtineti o pasta.
- Apoi, aplicati produsul pe buze, lasati-l sa se usuce si faceti masaje exfoliante blande.