Modista – un blog despre stil!
  • Timp Liber
  • Casa Mea
  • Stilul Meu
  • In Familie
  • Sanatate
  • Cariere
  • Moda
  • Frumusete
  • Contact
Modista – un blog despre stil!
Modista – un blog despre stil!
  • Timp Liber
  • Casa Mea
  • Stilul Meu
  • In Familie
  • Sanatate
  • Cariere
  • Moda
  • Frumusete
  • Contact
  • Mancare si desert

Ce este dorada si de ce ar trebui sa o consumi?

  • Livia Filimon
  • august 31, 2021
  • 3 minute read
Ce este dorada si de ce ar trebui sa o consumi?
Total
0
Shares
0
0
0

Cum sa gatesti dorata, cum sa o pastrezi, cand sa o gusti pentru o aroma optima, descopera toate secretele acestui peste delicios.

Caracteristicile doradei

Exista trei specii de dorada:

  • Dorada regala: numita si „dorada reala”.

Aceasta specie este singura care poate revendica numele „dorada”. Este pescuit in Marea Mediterana si in Golful Biscaya. Aceasta specie este, de asemenea, subiectul agriculturii de acvacultura, ceea ce o face mai accesibila. Masoara intre 30 si 50 cm si cantareste pana la 3 kilograme. Solzii sai sunt argintii, dorada are o semiluna aurie intre ochi. Carnea sa este foarte alba, foarte fina si moale. Este cea mai suculenta specie.

  • Dorata roz: numita si „trandafir roz”.

Aceasta specie are reflexe aurii, aripioare roz si o pata neagra langa branhii. Masoara aproximativ 40 cm si poate cantari pana la 3 kilograme. Este pescuit in principal in Atlantic. Carnea sa este mai putin gustoasa decat cea a doradei de aur.

  • Dorata cenusie: numita si „grise”.

Solzii sunt de culoare cenusie si nu au o reflexie. Masoara intre 20 si 40 cm si poate cantari pana la 2 kilograme. Este pescuit atat in ​​Atlantic, cat si in Marea Mediterana. Carnea sa este mai putin fina decat cea a altor specii de dorada, pe de alta parte este mult mai raspandita si, prin urmare, mult mai ieftina.

Cand sa mananci dorada?

Dorada se degusta in premiera in luna februarie; este sezonul de varf pentru degustarea doradei  in martie, aprilie, mai, iunie, iulie, august si septembrie.

Cum se alege dorada?

Dorada se vinde in general intreaga. Incepeti prin a va asigura prospetimea, verificand daca dorada are un aspect stralucitor, un corp rigid si solzi aderenti. De asemenea, ochiul sau ar trebui sa fie stralucitor si bombat.

Cum se pastreaza dorada?

Puteti ingheta dorada, dupa ce ati golit-o si ati scalat-o. Infasurati-o intr-o punga pentru congelator inainte de a o pune in congelator. Apoi o puteti pastra timp de 3 pana la 6 luni.

Cum se gateste si se gusta dorada?

Inainte de a gati dorada, trebuie mai intai sa fie pregatita cu atentie, deoarece are multi solzi lipiciosi. Cel mai bine este sa o curatati si sa o goliti oase. La fel, daca preferati fileurile de dorada, rugati-l pe vanzator sa le ridice. Retineti ca puteti gasi si fileuri de dorada inghetate. Pentru a face fata raritatii acestui peste, a fost dezvoltata cresterea doradei. Cu toate acestea, pestii crescuti au o carne mai putin fina si mai fainoasa decat cea a doradei salbatice. Numarati 800 g de dorata pentru 2 persoane, deoarece deseurile reprezinta aproximativ 60% din greutatea initiala.

Dorada se prepara in multe feluri, dar cel mai adesea se gateste intreaga sau pe sectiuni. Apoi o puteti praji in cuptor sau intr-o crusta de sare, fierbeti sau prajiti. In mod special se poate face si pe gratar gratar. Pentru a face acest lucru, lasati solzii pe pesti, deoarece il vor proteja de uscare. In general, aveti grija sa nu gatiti dorada prea mult timp, altfel se va usca si isi va pierde finetea.

Alte informatii despre dorada

Noi iti recomandam ca atunci cand vrei sa mananci dorada sa intrii pe unde vei gasi doar peste proaspat si de foarte buna calitate. In felul acesta va fi mult mai usor sa consumi alimente de foarte buna calitate care sa te ajute.

Dorada este un epste de dimensiuni mari cu o carne densa si in acelasi timp foarte aromata si foarte frageda. Dorada se poate gasi pe gratar, poate if coapta la cuptor si din ea poti face chiar placinte foarte bune. Supele pot fi delicioase daca stii cum sa le prepari.

Pestele dorada este folosit relativ recent de oameni si ii poti gasi in meniurile din Italia, Franta, Grecia si turscia unde cresc in locatii speicale astfel incat sa se obtina conditiile necesare pentru ca pestii sa se dezvolte corect. Chiar daca pestele acesta este foarte special si in Romania s-au creat conditii optime pentru el.

In primul rand se va tine cont de faptul ca dorada este un peste foarte pretentios in ceea ce priveste ciclurile de lumina si intuneric. Deci, crescatorii sunt foarte atenti la acest aspect. Un alt aspect la fel de important este faptul ca dorada trebuie sa aiba hrana potrivita pentru ea, iar in crescatorii, specialistii se asigura ca beneficiaza de mediul natural de viata, astfel incat la cumparator sa ajunga cei mai buni pesti.

Recomandarea noastra este sa te orientezi de fiecare data dupa crescatori care asigura si calitate produselor lor nu doar se concentreaza spre vanzare si spre desfacere in general.

In momentul in care dorata este corect crescuta vei descoperi mai multe avantaje importante pentru tine dar si o aroma foarte speciala care te va ajuta sa obtii rezultatele potrivite pentru tine.

Total
0
Shares
Share0
Tweet0
Pin it0
Postari similare
  • Cand sa mananci dorada
  • Ce este dorada
  • consumi alimente de foarte buna calitate
  • Cum se alege dorada
  • Cum se gateste si se gusta dorada
  • Dorada regala
Livia Filimon

Previous Article
De ce este bine sa invete copilul engleza?
  • Educatie
  • Mama si copii

De ce este bine sa invete copilul engleza?

  • Livia Filimon
  • august 25, 2021
Citeste
Next Article
Importanta asternutului in zilele noastre
  • Casa Mea

Importanta asternutului in zilele noastre

  • Livia Filimon
  • septembrie 1, 2021
Citeste
Citeste si...
Cum se adaptează restaurantele din Galați la preferințele și gusturile diverselor culturi
Citeste
  • Afaceri
  • Mancare si desert

Cum se adaptează restaurantele din Galați la preferințele și gusturile diverselor culturi?

  • Livia Filimon
  • aprilie 24, 2024
Care sunt cele mai cunoscute dulcețuri franțuzești?
Citeste
  • Mancare si desert

Care sunt cele mai cunoscute dulcețuri franțuzești?

  • Livia Filimon
  • octombrie 31, 2023
7 Factori care influenteaza culoarea vinului
Citeste
  • Mancare si desert

7 Factori care influenteaza culoarea vinului

  • Livia Filimon
  • septembrie 21, 2023
Optiuni de ambalare durabile si prietenoase cu mediul
Citeste
  • Afaceri
  • Mancare si desert

Optiuni de ambalare durabile si prietenoase cu mediul

  • Livia Filimon
  • septembrie 18, 2023
Cum se face ciocolata
Citeste
  • Mancare si desert
  • Nutritie

Cum se face ciocolata?

  • Livia Filimon
  • ianuarie 31, 2023
Iata cum poti stapani arta gastronomiei
Citeste
  • Casa si Gradina
  • Mancare si desert

Iata cum poti stapani arta gastronomiei

  • Livia Filimon
  • octombrie 27, 2022
Mierea de Manuka: proprietati si beneficii ale acestui aliment
Citeste
  • Mancare si desert
  • Sanatate

Mierea de Manuka: proprietati si beneficii ale acestui aliment

  • Livia Filimon
  • februarie 9, 2022

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

Modista – un blog despre stil!
  • Afaceri
  • Hobby
  • Internet
  • Tehnologie

Input your search keywords and press Enter.

Cookie-urile ne ajută să livrăm serviciile noastre. Prin utilizarea serviciilor noastre, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor noastre.Accept