Intelegeti importanta angajarii unui consilier financiar pentru a va imbunatati rezultatele! OVB Romania este compania care va va ajuta sa va dezvoltati.
Cand veniturile cresc si coboara ca un roller coaster, este timpul sa actionam, nu-i asa?
Este imposibil sa se obtina sustenabilitatea afacerii fara a cauta solutii la problemele economice. Nu e de mirare ca consultanta financiara este atat de importanta.
Pentru a va face o idee, acest tip de serviciu este nava amiral a altor servicii legate de bani, cum ar fi sectorul bancar, asigurarile, managementul comertului cu amanuntul si antreprenoriatul in general.
Deci, in acest post vom vorbi despre:
- Conceptul de consultanta financiara.
- Ce face un consultant.
- Principalele servicii oferite de profesionist.
- Semne ca ai nevoie de unul.
- Cum sa angajezi o consultanta financiara.
Continuati sa cititi pana la sfarsit!
Ce este o consultanta financiara?
Potrivit Dictionarului Academiei Regale Spaniole, un consultant este un “Expert intr-un subiect pe care il consiliaza profesional”.
Conform definitiei de mai sus, este usor de inteles ca, intr-un context de afaceri, consultanta financiara este o activitate in care o persoana calificata evalueaza finantele companiei si evidentiaza strategii pentru a le face mai organizate.
Ce face mai exact un consultant financiar?
Acesta ofera o varietate de produse si servicii financiare pentru persoane fizice, familii, intreprinderi si alte organizatii. Cel mai adesea se stabileste o relatie pe termen lung cu el.
Aceasta interactiune include servicii in curs de desfasurare, cum ar fi: gestionarea portofoliului de investitii, fluxul de numerar sau revizuiri anuale ale planificarii financiare. Relatia dintre consultant si antreprenor devine, de obicei, mai stransa pe masura ce ambele parti percep beneficiile pe care le genereaza.
Pentru ca consultantul sa aiba succes in abordarea nevoilor, obiectivelor si cerintelor clientului, acesta trebuie sa-l inteleaga si sa-l cunoasca bine. Apoi, si in conformitate cu aceste criterii, serviciul este personalizat pentru a obtine cea mai mare profitabilitate posibila.
Acest profesionist poate directiona, de asemenea, cumpararea si vanzarea de actiuni / obligatiuni pentru client. Unii lucreaza pentru firme de consultanta care se concentreaza pe nevoile financiare ale anumitor sectoare sau companii.
El este, fara indoiala, ceva de genul “doctor” al afacerii. Cand ne imbolnavim cautam un expert care sa ne spuna ce avem si sa ne prescrie niste medicamente, nu? In mod similar, sanatatea financiara a afacerii are nevoie de atentie pentru a ramane pe picioarele sale.
In acest scenariu, pentru a supravietui si a prospera, este esential sa avem sprijinul cuiva care ia decizii obiective bazate pe informatii concrete – chiar si pentru ca analiza financiara implica necesitatea de a lua in considerare un numar mare de variabile pe care numai un profesionist din domeniu este capabil sa le dezvolte temeinic.
Majoritatea consilierilor financiari ofera prima consultare gratuita si deja in acest timp pactul de cooperare este de obicei stabilit.
Uita-te mai jos la aceasta lista de responsabilitati, care sunt la fel de diversificate ca acestea sunt complexe:
- Asista la planificarea si dezvoltarea bugetului, pentru a asigura respectarea normelor, reglementarilor si legilor in vigoare.
- Colecteaza si colecteaza date si informatii pentru a pregati, recomanda si prezice operatiunile viitoare si planurile financiare.
- Analizeaza si interpreteaza informatiile financiare,pentru a studia variatiile, a le revizui si a le prezenta administratiei, facilitand astfel o mai buna luare a deciziilor.
- Acesta opereaza pe proiecte complexecare necesita o evaluare aprofundata.
- Emite rapoarte eficiente si dezvolta procese in conformitate cu politicile, procedurile si standardele organizatiei.
- Ofera indrumari privindinvestitiile, alocarea activelor, economiile, impozitele, pensiile si planificarea capitalului.
- Analizeaza toleranta la risc.
- Dezvolta strategii financiare pentru a ghida clientul in stabilirea obiectivelor sale.
- Creati obiectivecorespunzatoare situatiei cu planurile relevante.
- Monitorizeaza situatia economicaprin urmarirea modificarilor bugetare si a circumstantelor de viata.
- Analizati rezultatele planului financiar.
- Identifica si evalueaza noi strategii financiare.
- Gestionati platile fiscale actuale si viitoare.
- Recomanda modificari ale obiectivelor si planurilor.
Care sunt principalele servicii ale unei consultante financiare?
Este clar ca fiecare consultant are propria metoda de lucru. Cu toate acestea, enumeram principalele servicii furnizate in activitate.
Planificarea financiara
Cea mai frecventa este planificarea financiara. Sunt elaborate planuri al caror obiectiv este de a atinge sanatatea economica mult asteptata a afacerii.
Aceasta planificare include controlul cheltuielilor, analiza bugetului si strategii definite. Este foarte util sa se inregistreze obiective pe termen scurt, mediu si lung.
Gestionarea portofoliului de investitii
Consultantii financiari isi asuma responsabilitatea pentru gestionarea portofoliului de investitii al clientului.
Exista antreprenori carora le place sa participe personal la decizii, in timp ce altii prefera sa lase aceasta sarcina consilierului.
Planificarea fiscala
In lumea finantelor, aproape totul trebuie sa contemple impozitele si planificarea fiscala. Desi este nevoie de un contabil pentru a face munca fiscala in mod eficient, un consultant cu cunostinte in domeniul dreptului fiscal este un mare avantaj.
Planificare imobiliara
Acesta include organizarea si acumularea de bogatie care provine din proprietati si are in vedere de la conservarea acesteia pana la eventuala sa distributie catre beneficiarii proprietatii.