Se apropie sezonul cald si acesta este cu siguranta cel mai bun moment pentru a va intreba daca ferestrele din casa vor putea rezista mai bine in lunile urmatoare. Cumparand cele mai bune plase insecte vei reusi cu siguranta sa obtii nu doar confort ci si o viata mai sanatoasa.
Marea importanta a plaselor de insecte
A avea fereste fara plase de insecte este intr-adevar o problema recenta in cele mai fierbinti luni ale anului, cand este necesar sa mentineti geamurile deschise. Exista, de asemenea, un alt motiv pentru care este corect sa consideram ca importanta plaselor de insecte este maxima in perioada de primavara si vara: in aceste luni tantarii si alte insecte enervante tind sa se manifeste intr-un mod destul de masiv, prin urmare, este esential. ia contramasurile necesare.
Vara este practic imposibil sa mentineti fereastra unei case inchisa, poate cu lumina aprinsa, fara sa se strecoare insectele enervante, motiv pentru care „rolul” plasei de insecte este important. Insectele provoaca muscaturi, zumzeturi enervante si chiar, din pacate, nopti nedormite, deci este important sa ii impiedici sa intre in casa ta cat mai strict posibil.
Astazi exista multe solutii anti-insecte, chiar si in ceea ce priveste echipamentele tehnologice, dar nu exista nicio indoiala ca plasa de tantari este cel mai eficient si practic sistem de a tine departe insectele de tot felul fara a fi nevoie sa le omorati personal.
Alegeti plase de insecte de calitate
Plasele de insecte de calitate sunt foarte la indemana, perfect discrete din punct de vedere estetic si atunci cand nu sunt utilizate devin aproape invizibile, fara a strica designul ferestrelor cu care sunt asociate.
In plus, cele mai bune plase de insecte de pe piata sunt formate din plase metalice extrem de subtiri, care va permit sa observati exteriorul cu aceeasi claritate de care va puteti bucura in absenta lor.
Daca nu aveti inca plase de insecte acasa, atunci este important sa va adapostiti imediat si este esential sa cumparati produse de calitate.
De ce sa instalam plase de insecte in mediile in care traim?
De fapt, raspunsul pare foarte evident. Dar, gandindu-ne putin la intrebare, puteti gasi, de asemenea, multe alte motive excelente pentru a proteja mediile in care traim cu plase de insecte.
De exemplu, datorita plaselor de insecte, in timp ce insectele enervante raman afara, putem mentine ferestrele larg deschise pentru a regenera aerul din interiorul casei noastre: un bun schimb de aer asigura bunastarea, un somn bun, un grad ridicat de concentrare si randament.
Ganditi-va ca aerul din interiorul casei sau al biroului poate fi de pana la 5 ori mai poluat decat aerul liber. Ne petrecem 90% din timp in cladiri, acasa, la scoala sau la serviciu, respirand de aproximativ 22.000 de ori la fiecare 24 de ore. Sa nu uitam de importanta luminii: soarele este lumina, iar lumina este un „super nutrient”. Soarele actioneaza ca un antidepresiv natural: ce ar putea fi mai bun pentru starea noastra de spirit decat sa deschidem ferestrele si sa lasam lumina sa intre in casele noastre. In cele din urma, plasa de insecte economiseste energie prin limitarea utilizarii sistemelor de tratare a aerului, cum ar fi aparatele de aer conditionat.
Ce boli pot transmite insectele?
Insectele (tantarii, paduchii, puricii) si capusele sunt capabile sa transmita o serie de boli cauzate de agentii infectiosi: virusi (virusul chikungunya, febra galbena, febra dengue etc.), bacteriile (boala Lyme, ciuma etc.) ), paraziti (malarie, boala a somnului, leishmanioza, filarioza etc.).
Tantarii
Exista diferite specii de tantari (Anopheles, Aedes, Culex) si acestea au habitate preferate complet diferite, perioade in care sunt active si tipuri de muscaturi. Lava care produce adultii se dezvolta in zone cu apa stagnanta (recipiente, rezervoare, iazuri, lacuri etc.). Acestea transmit anumite boli specifice in functie de speciile specifice, climatul si habitatul: malaria (Anopheles), virusul chikungunya, febra dengue, febra galbena, encefalita japoneza, filarioza limfatica.
Zborul lor poate fi mai mult sau mai putin zgomotos; muscatura lor nu este intotdeauna dureroasa. Jumatate din muscaturile de tantari apar prin imbracaminte.
Muste
Chrysops (muste de cal) sunt vectorul pentru filoza loa loa. Simuliidae (muste negre) transmit oncocercioza. Anumiti membri ai genului glossina (mustele tsetse) transmit tripanosomiaza africana (boala somnului). Unele dintre flebotomine (muste de nisip) transmit leishmanioza. Muscaturile lor nu sunt intotdeauna resimtite.
Pe langa rolul lor direct in transmiterea microorganismelor, mustele pot fi cauza afectiunilor legate de dezvoltarea si migratia lavelor lor sub piele (viermele Cayor este legat de trecerea prin pielea lavelor de Condylobia anthropophaga care isi depune ouale pe pamant dar si pe lenjerie).
Contaminarea are loc fie culcat pe un sol contaminat de ouale depuse de musca, fie prin haine pe care mustele si-au depus ouale in timp ce se usuca. Acestea sunt doar cateva exemple de boli si probleme pe care le pot cauza insectele si pe care le poti evita cu ajutorul plaselor de insecte, tinand insectele afara.